Indien je deze nieuwsbrief niet goed kan lezen: klik hier

Image

VKT-nieuwsbrief

Image

Kampeertoerist april 2019

Motorhometest: Weinsberg Carasuite 700 ME

 

Toerisme: Haute-Loire door berg en dal

 

Wetgeving: Buitenspiegels binnenkort overbodig?

 

Pennentrek: Controle gasinstallatie kampeervoertuig

 

Onderweg: Betoverend Tuinpark Sigurtà

 


En nog veel meer ...

Image

Weegacties Federale Wegpolitie

Overgewicht aan banden gelegd

Een zorgeloze vakantie begint bij een veilige rit, en die begint op zijn beurt bij een correcte belading van caravan of motorhome. Om het begin van het kampeerseizoen goed in te luiden, organiseert de Federale Wegpolitie twee preventieve weegacties, één in Houthalen op 6 april en één in Jabbeke op 28 april. Ook Vlaamse Kampeertoeristen is aanwezig om op al jullie vragen te antwoorden.

Image

Bespaar op je rijbewijs!

7 of 10% korting voor VKT-leden

Overweeg je een grotere motorhome categorie C1 aan te kopen? Of is het tijd dat je (klein)zoon of -dochter leert autorijden? Weet dan dat VKT voor deskundige rijopleidingen, ook voor motorhomes en caravans, nu samenwerkt met VAB-Rijschool (na een recente samensmelting van de rijscholen Sanderus, Erasmus en VAB). Ook je partner en inwonende kinderen profiteren van dit aanbod.

Image

Valeo elimineert dode hoeken

XtraVue Trailer maakt je caravan doorzichtig

Het lijkt wel magie, het XtraVue Trailer-systeem van Valeo. Kijk je in je achteruitkijkspiegel, dan zie je het witte vlak van je caravan, maar op het scherm lijkt het net alsof je daar dwars doorheen kijkt. Vaarwel dode hoeken! In deze video zie je het ingenieuze camerasysteem in werking.

Image

Cursus geluk in zomer 2019

Rent a Finn leert toeristen ontspannen

Onthaasten in de natuur kan je leren, en deze zomer kan je het leren van de beste! De Finnen volgen in 2019 zichzelf op als gelukkigste volk ter wereld, en deze zomer delen acht ‘geluksgidsen’ hun geheimen met buitenlandse toeristen. Bessen en paddenstoelen zoeken in het bos, af en toe de sauna in, een beetje scharrelen in de moestuin … een ongewone vakantie-invulling, maar onmisbaar voor wie de Finse cultuur écht wil leren kennen.

Image

VKT-Jeugd trekt eropuit

Eerste kamp voor 16- tot 30-jarigen in april

Bijna een jaar geleden besloot het jonge bloed van VKT zich te verenigen in een jeugdafdeling, en sindsdien hebben ze niet stilgezeten! Een pannenkoekenbak, het nazomerkamp voor jong en oud, een uitstapje naar zee … en op 27, 28 en 29 april volgt hun langverwachte eerste jeugdkamp. Alle jongeren van 16 tot 30 zijn welkom voor een weekend vol spel, plezier, lekker eten en een gezellig drankje. Nog geen lid van VKT? Kom gerust eens proeven van de sfeer van onze kampen. De eerste deelname is volledig vrijblijvend!

Image

Vernieuwde brochure Stop Accueil

Motorhomevriendelijke campingformule in Frankrijk

Overnachten met de motorhome in Frankrijk? De locale aire de service is weliswaar een uitstekende, maar niet je enige optie. Wie iets meer comfort wenst, kan terecht op de bijna 400 campings die de formule ‘Stop Accueil Camping-Car’ aanbieden. Tussen 18 u ’s avonds en 10 u 's ochtends geniet je aan een voordelig tarief vanaf € 9 mee van de infrastructuur en het veilige gevoel van de camping.

Image
Image

Niet te missen

 

Opendeurdagen

 

 

 

Evenementen

 

 

 

Image

Foto van de maand

 

Ook buiten de lijntjes denken maakt gelukkig!

(foto ontvangen van Veijo Rahikainen, een tevreden Fin)

Image

Bezoek ook onze website: www.vkt.be

 

Deze e-mail werd verstuurd door Vlaamse Kampeertoeristen vzw,

Scheldelaan 3a, B-9070 Destelbergen.
Je hebt deze e-mail ontvangen aangezien je inschreef op de VKT-nieuwsbrief.

Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Dan kan je hier uitschrijven.

 

Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend.

©2019 Vlaamse Kampeertoeristen. Alle rechten voorbehouden.